x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a rămas fără conexiune la Internet

Coreea de Nord a rămas fără conexiune la Internet

23 Dec 2014   •   08:34
Coreea de Nord a rămas fără conexiune la Internet

Conexiunile la internet nu funcţionează între Coreea de Nord şi restul lumii, la câteva zile după un avertisment al lui Barack Obama asupra unor represalii americane ca răspuns la un atac cibernetic împotriva Sony, atribuit Phenianului, relatează AFP, conform Agerpres. Întreruperea conexiunilor la Internet sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, companie cu sediul în SUA specializată în securitatea informatică.

"În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aş fi surprins ca ei să suporte acum un atac", a explicat Doug Madory însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că s-ar afla în spatele atacului împotriva celor de la Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei 'The Interview', o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong Un. Preşedintele american Barack Obama a declarat, într-un interviu difuzat duminică de canalul CNN, că 'nu crede că acesta a fost un act de război... ci un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor'. El a promis de asemenea un răspuns 'proporţional', fără a-i preciza natura.

La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt adjunct Marie Harf a spus că nu este în măsură să comenteze informaţiile privind problemele de conexiune la internet ale Coreii de Nord.

Administraţia Obama 'examinează o serie de opţiuni' pentru a răspunde la atacul cibernetic, a adăugat ea.

'Printre răspunsurile noastre, unele vor fi vizibile, altele nu', a conchis dna Harf.

×