x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord anunţă că a efectuat un nou „test reuşit de mare importanţă” la baza de la Sohae

Coreea de Nord anunţă că a efectuat un nou „test reuşit de mare importanţă” la baza de la Sohae

14 Dec 2019   •   11:00
Coreea de Nord anunţă că a efectuat un nou „test reuşit de mare importanţă” la baza de la Sohae

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că a efectuat în ziua precedentă un nou test la baza de lansare a sateliţilor de la Sohae, cu obiectivul de a-şi consolida strategia de descurajare nucleară, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

Autorităţile nord-coreene nu au precizat deocamdată ce fel de test a fost efectuat. În timp ce agenţia KCNA face referire la un „test reuşit de mare importanţă”, ministrul sud-coreean al apărării, Jeong Keong-doo, vorbeşte despre testarea unui motor de rachetă.

Un alt test a fost efectuat la aceeaşi bază duminica trecută, nici atunci autorităţile nord-coreene neoferind precizări despre natura acestuia.

Baza de la Sohae, despre care oficiali americani au spus mai demult că nord-coreenii au promis că o vor închide, pare a fi un centru spaţial pentru lansarea sateliţilor pe orbită, însă Phenianul a folosit-o de mai multe ori pentru lansări de rachete cu rază lungă de acţiune.

Noul test survine în contextul în care negocierile dintre Washington şi Phenian privind denuclearizarea Coreei de Nord stagnează după eşecul din februarie al celui de-al doilea summit Kim-Trump, desfăşurat în Vietnam. De atunci, regimul de la Phenian a amplificat tensiunile printr-o nouă serie de teste cu rachete, iar negocierile iniţiate la începutul lunii octombrie la Stockholm au intrat de asemenea în impas.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: test Coreea de Nord