x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord are aceeaşi oră cu cea a Coreei de Sud

Coreea de Nord are aceeaşi oră cu cea a Coreei de Sud

05 Mai 2018   •   09:05
Coreea de Nord are aceeaşi oră cu cea a Coreei de Sud

Coreea de Nord s-a aliniat sâmbătă la fusul orar al Coreei de Sud, a anunţat agenţia de presă oficială KCNA, care scrie că este prima măsură practică luată după summitul istoric Nord-Sud de săptămâna trecută.

 

În consecinţă, Coreea de Nord şi-a dat ora înainte cu 30 de minute.

Cele două Corei nu mai erau pe acelaşi fus orar din 2015, când Nordul a anunţat brusc că ora oficială va fi dată înapoi cu 30 de minute pentru a pune capăt măsurării timpului impuse în urmă cu peste un secol de colonizatorul japonez şi a marca totodată cea de-a 70-a aniversare a eliberării Coreei de sub jugul acestuia.

Dar Kim Jong Un a spus că a fost "dureros" să vadă la ultimul summit intercoreean două ceasuri de perete care arătau două ore diferite, cea a Sudului şi cea a Nordului, potrivit KCNA.

Prin urmare, parlamentul de la Phenian a adoptat luni un decret privind revenirea Coreei de Nord la aceeaşi oră cu cea a Coreei de Sud începând de sâmbătă, 5 mai.

Anunţând decizia lui Kim Jong Un în această privinţă, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Yoon Young-chan, a salutat "o măsură simbolică", reflectând voinţa îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale. AGERPRES

×