x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord avertizează Australia că sprijinirea Statelor Unite este un "act sinucigaş"

Coreea de Nord avertizează Australia că sprijinirea Statelor Unite este un "act sinucigaş"

21 Aug 2017   •   13:54
Coreea de Nord avertizează Australia că sprijinirea Statelor Unite este un "act sinucigaş"

Coreea de Nord a avertizat Australia că susţinerea Statelor Unite ale Americii în orice conflict împotriva programului nuclear al Pyongyangului şi alăturarea în exerciţii militare cu Statele Unite şi Coreea de Sud reprezintă un “act sinucigaş” , scrie The Guardian.

Agenţia Naţională de Presă a Coreei (KCNA) a notat că prim-ministrul Australiei, Malcolm Turnbull, a promis că armata australiană va lupta alături de Statele Unite, dacă aceasta din urmă va fi atacată de Coreea de Nord.

“Coreea de Nord a atătat că nu are respect pentru bunăstarea propriei populaţii, nici un respect pentru securitate şi bune relaţii cu vecinii şi nici un respect pentru legile internaţionale.”, a spus Turnbull, în răspuns la ameninţările venite din  partea Coreei de Nord.

Prim-ministrul Australiei a făcut apel la toate ţările “pentru a-şi dubla eforturile, inclusiv prin punerea în aplicare a rezoluţiilor de securitate convenite de Consiliul ONU, pentru a aduce Coreea de Nord la un sens şi pentru a sfârşi ameninţările nesăbuite şi periculoase la pacea regiunii noastre şi a lumii.”

“Acesta este un act sinucigaş de invitaţie la dezastru, aşa cum este o ilustrare a imaturităţii politice, inconştientă de gravitatea situaţiei curente.”, a scris KCNA.

“Guvernul Australiei ar trebui să-şi dedice timpul şi energia pentru a menţine pacea propriei ţări, în loc să uite de lecţiile învăţate în trecut şi să se alăture Statelor Unite într-un război nuclear.”, a mai scris Agenţia de Presă.

×