x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor

Coreea de Nord reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor

06 Mar 2019   •   13:03
Coreea de Nord reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor

Noi imagini din satelit sugerează că regimul de la Phenian reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor, potrivit analiştilor din SUA, transmite BBC.

Fotografiile au fost făcute la două zile după summitul dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un. Summitul dintre cei doi s-a încheiat fără semnarea unui acord.

Baza Tongchang-ri a fost folosită iniţial pentru lansări de sateliţi şi pentru testarea motoarelor, niciodată pentru lansarea rachetele balistice. Până acum.

Coreea de Nord a început să demoleze baza anul trecut, însă a oprit lucrările când discuţiile cu SUA s-au oprit. Promisiunea de distrugere a bazei de teste a fost văzută ca fiind o garanţie a îmbunătăţirii relaţiilor dintre Phenian şi Washington.

SUA au avertizat Coreea de Nord că vor impune mai multe sancţiuni, dacă Phenianul nu face paşi concreţi spre denuclearizare.

Dovezile din satelit, care provin de la mai multe think thank-uri din SUA, dar şi declaraţiile serviciilor de informaţii din Coreea de Sud arată că s-au înregistrat progrese rapide în reconstrucţia structurilor de pe platforma de lansare a sateliţilor.

×