x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord se modernizează. Kim Jong-un permite folosirea telefoanelor mobile şi dă liber la cartofi prajiţi

Coreea de Nord se modernizează. Kim Jong-un permite folosirea telefoanelor mobile şi dă liber la cartofi prajiţi

de Mediafax    |    03 Iul 2012   •   12:27
Coreea de Nord se modernizează. Kim Jong-un permite folosirea telefoanelor mobile şi dă liber la cartofi prajiţi

Liderul coreean Kim Jong-un a impus unele masuri de modernizare a natiunii, permitand utilizarea telefoanelor mobile, consumul de piza si acordand mai multe libertati si posibilitati de distractie cetatenilor, relateaza The Daily Mail in editia electronica.

Potrivit unor date, tot mai multe femei poarta pantaloni, pantofi cu toc si cercei, iar in magazine au inceput sa apara telefoane mobile. Kim Jong-un a renuntat, de asemenea, la interdictiile anterioare privind consumul unor alimente ca pizza, cartofi prajiti si hamburgeri.

"Acestea sunt daruri pentru cetateni din partea liderului nostru", comenta televiziunea de stat, prezentand imagini din cursul unei vizite efectuate de Kim Jong-un la un parc de distractii si cum acesta manca la restaurante fast-food din cadrul complexului.

Liderul nord-coreean, care a preluat sefia statului la 28 decembrie, dupa moartea tatalui sau, considerat un lider puternic dar rece, pare interesat sa creeze o natiune concentrata asupra generatiei tinere, dorind sa creeze "un paradis al copiilor", dand curs unei orientari initiata de bunicul sau, fondatorul tarii, Kim Il Sung. In timpul mandatului acestuia, in anii '70 nord-coreenii beneficiau de sprijinul fostei Uniuni Sovietice, avand suficiente resurse alimentare.

"Coreea puternica si prospera a viitorului, in care voi veti fi stapanii, va fi cea mai puternica tara, unde in fiecare casa vor rasuna rasete, iar toata lumea va trai in armonie", a declarat el in fata a 20.000 de copii adunati la Phenian cu prilejul ceremoniei care a marcat 66 de ani de la infiintaea Uniunii Copiilor din Coreea, la inceputul acestei luni. Este vorba despre o organizatie guvernamentala pentru copiii cu varste cuprinse intre noua si 14 ani.

Copiii, selectati cu atentie de liderii partidului, au purtat traditionala cravata rosie si au ovationat discursul liderului, iar la final au vizitat gradina zoologica si parcuri de distractii.

×