x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord se teme de o revoltă populară ca în Orientul Mijlociu.

Coreea de Nord se teme de o revoltă populară ca în Orientul Mijlociu.

de Marina Constantinoiu    |    21 Iun 2011   •   10:08

Phenianul a creat o unitate de politie si a cumparat de la China numeroase echipamente antirevolta pentru a putea raspunde unor eventuale manifestatii populare similare celor din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, a anuntat marti presa sud-coreeana, citata de AFP.

Coreea de Nord a cumparat caschete, scurturi si gaze lacrimogene in ultimele luni, prin intermediari, din orasul chinez Shenyang (nord-est), potrivit agentiei sud-coreene Yonhap.

Aceste achizitii si infiintarea acestei forte de politie speciale raspund temerilor tot mai mari ale regimului nord-coreean ca se va confrunta cu manifestatii populare, potrivit agentiei.

La sfarsitul lui februarie, Daily NK, o publicatie electronica ce isi are sediul la Seul si care este specializata in Coreea de Nord, a publicat informatii similare.

Miscarile de nemultumire sunt extrem de rare in Coreea de Nord, un stat politienesc in care cel mai mic protest poate avea consecinte grave pentru autor.

In primavara, expertii considerau totusi putin probabila o miscare de revolta in Coreea de Nord, tara comunista total inchisa si izolata de regimul lui Kim Jong-Il.

×