x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord vrea să testeze o rachetă balistică intercontinentală

Coreea de Nord vrea să testeze o rachetă balistică intercontinentală

01 Ian 2017   •   17:40
Coreea de Nord vrea să testeze o rachetă balistică intercontinentală

Coreea de Nord este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale, a declarat liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, în mesajul televizat de Anul Nou, adăugând că țara și-a dezvoltat în mod semnificativ arsenalul atomic în cursul anului 2016.

"Suntem în fazele finale în ceea ce privește testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale", a declarat Kim, potrivit Mediafax.

Phenianul este "o putere militară a Estului care nu poate fi atinsă nici de cel mai puternic inamic", a adăugat acesta.

În ultimul an, regimul totalitar nord-coreean a efectuat două teste nucleare și a lansat numeroase rachete balistice în scopul dezvoltării unei sistem balistic capabil să lovească teritoriul continental al Statelor Unite.

Analiștii sunt divizați în ceea ce privește capacitatea Phenianului de a dezvolta o racheta balistică intercontinentală. Luna trecută, un oficial american, citat de Reuters, a declarat că regimul nord-coreean are capacitatea de a instala ogive nucleare miniaturizate pe rachete balistice, însă continuă să întâmpine probleme în ceea ce privește tehnologia necesară pentru rachetele cu rază lungă.

×