x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud: 12 studenţi, acuzaţi că au luat în greutate pentru a evita serviciul militar obligatoriu

Coreea de Sud: 12 studenţi, acuzaţi că au luat în greutate pentru a evita serviciul militar obligatoriu

11 Sep 2018   •   18:43
Coreea de Sud: 12 studenţi, acuzaţi că au luat în greutate pentru a evita serviciul militar obligatoriu

Armata sud-coreeană a acuzat marţi 12 studenţi că au luat în greutate pentru a evita serviciul militar obligatoriu din Coreea de Sud, informează AFP. 

Tinerii, care au studiat toţi muzica clasică la aceeaşi universitate din Seul, au absorbit proteine sub formă de pulbere şi au băut mari cantităţi de suc în ziua examenului de verificare a aptitudinilor fizice, a declarat departamentul de resurse umane al armatei. 

"Studenţii au oferit sfaturi despre creşterea în greutate într-o discuţie online", a indicat acesta. "Ei au consumat mai ales sucuri care conţin pulpă de aloe vera, despre care se ştie că rămâne în organism mai mult decât alte alimente", a explicat departamentul. 

Serviciul militar de cel puţin 21 de luni este obligatoriu pentru toţi tinerii din Coreea de Sud. Ei trebuie să se înroleze în armată înainte de vârsta de 28 de ani. 

Cei care sunt consideraţi supraponderali, prea slabi sau care suferă de anumite boli sau dizabilităţi sunt scutiţi de serviciul militar ca atare, însă trebuie sa lucreze în serviciile publice, cum ar fi în tribunale sau în biblioteci. 

Stratagema a funcţionat până când armata a reuşit să intre în posesia conţinutului discuţiilor online ale celor interesaţi. Doi studenţi şi-au încheiat deja serviciul civil, patru îl efectuează în acest moment, iar şase aşteaptă efectuarea acestui serviciu public. 

Armata a trimis cauza procuraturii. Dacă studenţii sunt trimişi în faţa unui tribunal şi apoi condamnaţi, ei vor trebui să treacă din nou testul de aptitudini fizice şi ar putea ajunge să facă în cele din urmă serviciul militar, a avertizat armata. 

Singurii care pot evita înrolarea în armată sunt medaliaţii la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Asiatice.

AGERPRES

×