x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud salută anunţul unui al doilea summit SUA-Coreea de Nord

Coreea de Sud salută anunţul unui al doilea summit SUA-Coreea de Nord

19 Ian 2019   •   13:29
Coreea de Sud salută anunţul unui al doilea summit SUA-Coreea de Nord

Coreea de Sud a salutat anunţul unui al doilea summit între liderii Statelor Unite şi Coreii de Nord,
exprimând speranţa că va fi un punct de cotitură în eforturile de a aduce o pace durabilă în Peninsula Coreea, informează sâmbătă dpa.


Vineri, Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un ar urma să se întâlnească pentru a doua oară la sfârşitul lunii februarie. Anunţul a fost făcut după ce un înalt oficial de la Phenian a purtat discuţii la Washington pe tema programului nuclear nord-coreean.

Seulul vrea să contribuie pentru a asigura că a doua întâlnire între preşedintele SUA Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi un succes şi va da rezultate concrete, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae In.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei peninsule coreene denuclearizate şi a unui nou sistem de pace, a adăugat purtătorul de cuvânt. Pentru a realiza acest lucru, Coreea de Sud va continua să colaboreze îndeaproape cu Statele Unite şi să-şi extindă dialogul cu Coreea de Nord.

Moon a jucat un rol intermediar important între Washington şi Phenian anul trecut.

Trump a devenit primul preşedinte american în funcţie care s-a întâlnit cu un lider nord-coreean când a avut loc summitul cu Kim la Singapore în iunie 2018. Într-o declaraţie comună după reuniune, Coreea de Nord a afirmat că rămâne angajată faţă de denuclearizare, deşi nu au fost oferite detalii concrete despre cum o face sau când ar avea loc.AGERPRES

×