x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud simulează atacuri împotriva Coreei de Nord

Coreea de Sud simulează atacuri împotriva Coreei de Nord

04 Sep 2017   •   11:19
Coreea de Sud simulează atacuri împotriva Coreei de Nord

Coreea de Sud a răspuns testului nuclear al Coreei de Nord, care a avut loc duminică, cu un imens show al forţelor militare şi mişcări care să stimuleze abilităţile ei de a contracara atacurile de rachetă venite din partea vecinilor, scrie The Guardian.

Armata şi forţele aeriene au simulat lansarea de rachete balistice împotriva Coreei de Nord, la o locaţie secretă, luni dimineaţă. Forţele Coreei de Sud au condus singure simularea, însă mai multe exerciţii sunt plănuite împreună cu SUA, într-o încercare de a reaminti Coreei de Nord de forţele îndreptate împotriva ei, porivit ofiţerilor Coreei de Sud.

Exerciţiile au avut loc la câteva ore după ce Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a vorbit despre “un răspuns masiv al armatei”, în cazul în care Coreea de Nord ameninţă SUA sau vreun aliat de-al ei.

“Orice ameninţare către Statele Unite sau către teritoriile ei, inclusiv Guam sau aliaţii noştri, va primi un masiv răspuns al armatei, un răspuns eficient şi copleşitor.”, a spus James Mattis, după întâlnirea cu Donald Trump şi echipa sa pentru securitatea naţională. “Nu căutăm anihilarea totală a unei ţări, adică a Coreei de Nord. Dar cum am spus, avem foarte multe opţiuni prin care să face aşa.”.

 

×