x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corespondentul cotidianului german Die Welt a fost arestat în Turcia

Corespondentul cotidianului german Die Welt a fost arestat în Turcia

17 Feb 2017   •   19:25
Corespondentul cotidianului german Die Welt a fost arestat în Turcia

Corespondentul în Turcia al cotidianului german Die Welt se află încă de marţi în arestul poliţiei turce, a anunţat vineri conducerea publicaţiei, potrivit AFP.

Jurnalistul germano-turc Deniz Yücel, în vârstă de 43 de ani, erau căutat de autorităţi în urma articolelor pe care le scrisese despre piratarea contului de email al ministrului energiei, Berat Albayrak, care este şi ginerele preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Mesajele piratate de un grup de hackeri scot la iveală presiunile politice făcute de guvernul turc asupra mai multor instituţii mass-media şi strategiile de manipulare a opiniei publice pe reţelele sociale.

'Yücel s-a prezentat marţi dimineaţa la sediul unei secţii de poliţie din Istanbul pentru a răspunde la întrebările anchetatorilor. Autorităţile l-au acuzat de apartenenţă la o organizaţie teroristă şi de folosirea de informaţii de propagandă teroristă', se arată pe pagina online a cotidianului Die Welt.

Sursa citată precizează că alţi şase jurnalişti turci care au relatat despre acest caz au fost reţinuţi. Dintre ei, doi sunt în continuare în detenţie.

'Guvernul turc insistă mereu că respectă statul de drept. Avem încredere că i se va dovedi nevinovăţia', a spus redactorul-şef al ziarului, Ulf Poschardt.

După puciul eşuat din iulie 2016, peste 100 de jurnalişti au fost arestaţi în Turcia fără a fi judecaţi. Au fost închise 170 de instituţii mass-media, iar 775 de legitimaţii de presă au fost anulate.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: die welt turcia arestat