x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corlăţean: Guvernul ucrainean trebuie să respecte dreptul de a manifesta al protestatarilor

Corlăţean: Guvernul ucrainean trebuie să respecte dreptul de a manifesta al protestatarilor

de Mediafax    |    09 Dec 2013   •   13:44
Corlăţean: Guvernul ucrainean trebuie să respecte dreptul de a manifesta al protestatarilor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, luni, că liderii politici ucraineni trebuie să respecte dreptul de a manifesta şi de a se exprima al protestatarilor, iar cei vinovaţi de folosirea forţei să fie pedepsiţi.

"Există o nevoie stringentă ca liderii politici ucraineni să respecte dreptul de exprimare al oamenilor din stradă, să ia în considerare că, în prezent, există o majoritate, la nivelul populaţiei, în favorea drumului european, să respecte dreptul de a manifesta şi de a se exprima", a precizat Titus Corlăţean, întrebat ce sfaturi ar da protestatarilor, dar şi autorităţilor de la Kiev.

Ministrul de Externe a mai spus că UE a adresat Guvernului ucrainean "o solicitare clară" de a nu folosi forţa, iar "ceea ce s-a întâmplat anterior este de neacceptat din punctul de vedere al standardelor democratice". În plus, Corlăţean a reamintit că diplomaţia europeană a cerut o anchetă asupra recentelor evenimente pentru ca "cei vinovaţi de folosirea abuzivă a forţei să primească un răspuns potrivit legii".

Conform ministrului de Externe, atât România, cât şi partenerii europeni ai Kievului "cred cu tărie că viitorul Ucrainei este legat puternic de Uniunea Europeană, din foarte multe motive".

×