x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriza: Comisia Europeană acordă asistenţă financiară de 300 de miliarde de euro pentru Franţa

Coronacriza: Comisia Europeană acordă asistenţă financiară de 300 de miliarde de euro pentru Franţa

21 Mar 2020   •   16:20
Coronacriza: Comisia Europeană acordă asistenţă financiară de 300 de miliarde de euro pentru Franţa
Sursa foto: pixabay.com

Comisia Europeană a aprobat, sâmbătă, trei programe de asistenţă propuse de Franţa, în contextul epidemiei de coronavirus, urmând a fi alocate 300 de miliarde de euro destinate stimulării economiei franceze, informează Reuters.

Două programe permit băncii de stat Bpifrance să garanteze credite comerciale destinate firmelor care au cel mult 5.000 de angajaţi.

Al treilea program furnizează scheme de creditare prin toate băncile, pentru toate tipurile de companii. Planul are rolul furnizării de lichidităţi oricărei companii care are nevoie de acest lucru.

"Decizia noastră aprobă trei măsuri luate de Guvernul Franţei pentru a ajuta economia să gestioneze impactul epidemiei de coronavirus. Va fi mobilizată suma de 300 de miliarde de euro în programe de lichidităţi pentru ajutarea companiilor în această situaţie fără precedent", a declarat Margrethe Vestager, comisarul UE pentru Concurenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus franta