x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriza: Și rușii trec la urmărirea telefoanelor mobile

Coronacriza: Și rușii trec la urmărirea telefoanelor mobile

23 Mar 2020   •   20:50
Coronacriza: Și rușii trec la urmărirea telefoanelor mobile

Șeful guvernului de la Moscova, Mihail Mişustin, le-a dat astăzi autorităţilor un termen de cinci zile pentru a dezvolta un sistem automatizat de monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu oricine este diagnosticat cu coronavirus, folosind datele de geolocalizare ale telefoanelor mobile, relatează Reuters.

Prin acest sistem, oamenii vor fi alertaţi pe mobil atunci când intră în contact cu cineva infectat, informaţia fiind de asemenea transmisă către un centru special regional creat pentru gestionarea situaţiilor legate de pandemia de coronavirus.

Până azi dimineață, Rusia avea confirmate 438 de cazuri de infectare cu coronavirus şi un deces, mai puţin decât multe state europene.

Autorităţile de la Moscova înăspresc treptat regulile privind carantina, în timp ce îşi pregătesc sistemul sanitar să facă faţă creșterii cazurilor de COVID-19. Accesul străinilor în ţară a fost suspendat, iar persoanele cu vârste peste 65 de ani au fost sfătuite să iasă din casă numai la farmacii şi magazine alimentare şi doar dacă este necesar. Persoanele care deţin case de provincie au fost sfătuite să se retragă acolo.

 

×
Subiecte în articol: rusia coronavirus