x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus paralizează Europa

Coronavirus paralizează Europa

11 Mar 2020   •   18:30
Coronavirus paralizează Europa

Mai multe țări, printre care Serbia sau Kazahstan, şi-au închis graniţele pentru călătorii din zonele afectate de coronavirus, în timp ce în alte state europene şcolile şi universităţile au fost închise, iar evenimentele cu mulți participanţi au fost interzise.

În Danemarca, toate cursele aeriene dinspre zonele roşii, precum nordul Italiei, Iran sau Coreea de Sud, au fost, de asemenea, anulate. Între timp, premierul Cehiei, Andrej Babis, a anunţat închiderea şcolilor pe termen nedeterminat şi interzicerea evenimentelor cu peste 100 de participanţi. O scenă amuzantă a avut loc la conferinţa de presă a premierului olandez. Mark Rutte tocmai ceruse celor 17 milioane de olandezi să evite strângerile de mâini. Imediat, el a dat mâna cu Jaap van Dissel, şeful Centrului pentru controlul bolilor infecţioase din Olanda. Kazahstan a trecut pe lista neagră nu doar Italia, ci şi alte ţări europene. Călătorii care vin dinpre Franţa, Germania sau Spania nu vor mai putea intra în ţară din 12 martie. În Italia, un medic din Lombardia a sugerat că doctorii trebuie să aleagă pe cine să trateze „în funcţie de vârstă şi de starea sănătăţii”. Doctorul Christian Salaroli a declarat că urgenţa este atât de mare, încât el şi colegii lui trebuie să selecteze pacienţii are vor avea acces la mecanisme precum intubarea. Pacienţii cu pneumonie virală, care nu mai pot respira, sunt primii care primesc măşti cu oxigen.

Întrebat despre decizia guvernului italian de a pune în carantină milioane de oameni, un doctor a spus că e o „hotărâre corectă, dar cu o săptămână mai târziu”.

 

×