x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corpurile neînsuflețite a șase victime ale atentatului din Noua Zeelandă au fost predate familiilor

Corpurile neînsuflețite a șase victime ale atentatului din Noua Zeelandă au fost predate familiilor

19 Mar 2019   •   11:39
Corpurile neînsuflețite a șase victime ale atentatului din Noua Zeelandă au fost predate familiilor

Corpurile neînsufleţite a şase dintre victimele masacrului de la Christchurch din Noua Zeelandă au fost predate familiilor nerăbdătoare să îşi îngroape apropiaţii, după o întârziere cauzată de anchetă, a anunţat marţi poliţia, care a atras însă atenţia că multe dintre cele 50 de persoane ucise nu au fost încă oficial identificate, relatează AFP. 

Poliţia a explicat într-un comunicat că toate cele 50 de autopsii au fost încheiate, dar că "numai 12 victime au fost identificate" oficial până acum. 

"Şase dintre victimele identificate au fost returnate familiilor", a precizat poliţia. 

Întârzierea cauzată de anchetă a fost prost primită de familiile victimelor, care şi-ar fi dorit să urmeze tradiţia musulmană şi să îi îngroape pe cei dragi în 24 de ore de la moarte. 

Poliţia a mai explicat că este "conştientă de nerăbdarea familiilor în faţa întârzierii necesare pentru procesul de identificare după atacul terorist de vineri". 

Ea a dat asigurări că se străduieşte să amelioreze comunicarea cu familiile şi să garanteze că acestea sunt bine informate în legătură cu ce se întâmplă. 

"Facem tot ce este posibil pentru a preda victimele apropiaţilor lor", a subliniat poliţia. 

Cincizeci de credincioşi din două moschei au fost ucişi vineri în timpul rugăciunii în oraşul Christchurch din Noua Zeelandă de un suprematist alb care a transmis în direct imaginile cu atacul său şi a publicat în prealabil un "manifest" rasist.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: noua zeelandă atentat