x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cresc infecțiile cu COVID-19 în Coreea de Sud. Mai multe focare au izbucnit în afara capitalei

Cresc infecțiile cu COVID-19 în Coreea de Sud. Mai multe focare au izbucnit în afara capitalei

03 Iul 2020   •   12:54
Cresc infecțiile cu COVID-19 în Coreea de Sud. Mai multe focare au izbucnit în afara capitalei

Autoritățile din Coreea de Sud au raportat, astăzi, 63 de infectări cu virusul SARS-COV-2, recordul ultimelor două săptămâni.  Mai multe focare au izbucnit în afara capitalei, transmite EFE.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea (KCDC) confirmă un nou record de contagieri, după cele 67, înregistrate pe 27 iunie.

28 de cazuri s-au înregistrat în Seul şi regiunea învecinată, dar şi alte oraşe au raportat infecții, asociate unor focare izbucnite recent.

Oraşul Daegu, aflat la 230 km sud-est de Seul, a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 cu transmitere locală. Daegu şi provincia Gyeongsang de Nord au raportat 64% din totalul infectărilor confirmate până în prezent şi asociate focarului izbucnit în secta religoasă Shincheonji.

Daejeon (centru) şi Gwangju (sud-vest) au 4, respectiv 6 persoane nou confirmate cu COVID-19, asociate focarelor de la o agenţie de vânzări door-to-door şi într-un templu budist.

522 de şcoli au fost închise, după ce ţara a deschis treptat unitățile de învăţâmânt, la 20 mai.

Coreea de Sud a gestionat cel mai bine pandemia, fără izolarea populației și închiderea frontierelor, datorită unei aplicații mobile care monitorizează infectările. 12.967 de persoane au fost confirmate și 282 de decese.

 

×
Subiecte în articol: coreea de sud COVID seul