x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Povestea lui Iisus Hristos nu este decât o INVENŢIE"! Descoperirea ULUITOARE făcută de un expert biblic american (VIDEO)

"Povestea lui Iisus Hristos nu este decât o INVENŢIE"! Descoperirea ULUITOARE făcută de un expert biblic american (VIDEO)

10 Oct 2013   •   11:32
"Povestea lui Iisus Hristos nu este decât o INVENŢIE"! Descoperirea ULUITOARE făcută de un expert biblic american (VIDEO)

Un expert biblic american susţtine că a făcut o descoperire cel puţin controversată care dovedeşte faptul că povestea lui Iisus Hristos a fost inventată de aristocraţii romani, scrie Daily Mail. Potrivit acestuia, creştinismul nu a pornit ca o religie, ci ca un instrument sofisticat de propagandă prin care romanii au încercat să-i domolească pe supuşii Imperiului Roman.

Scroll pentru video

Joseph Atwill a explicat că a observat un tipar în timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului I, care ar conţine zeci de paralele între viaţa lui Iisus din Noul Testament şi cea a împăratului roman.

Atwill susţine că biografia lui Iisus este construită după biografia împăratului roman Cezar.

"Nu vreau să fac rău creştinilor, însă este important pentru cultura noastră. Evreii din Palestina, care aşteptau întoarcerea războinicului Mesia, erau o constantă sursă de insurecţie violentă în timpul primului secol. Când romanii au rămas făra metode convenţionale de oprire a revoltelor, au apelat la războiul psihologic. Atunci a fost inventată povestea unui Mesia paşnic", a spus Atwill.

Joseph Atwill îşi va prezenta teoria la Londra, pe 19 octombrie. El susţine că toţi scepticii sunt bineveniţi să-i combată concluziile.

×