x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspectii, localizati in nordul Frantei. Explozie în apropierea unei moschei şi focuri de armă în Paris

Suspectii, localizati in nordul Frantei. Explozie în apropierea unei moschei şi focuri de armă în Paris

08 Ian 2015   •   09:57
Suspectii, localizati in nordul Frantei. Explozie în apropierea unei moschei şi focuri de armă în Paris
UPDATE - Cei doi suspecţi în atacul terorist, fraţii Cherif şi Said Kouachi, ar fi fost localizaţi într-o maşină, pe o şosea, în departamentul Aisne, în apropiere de Villers-Cotteret, în nordul Franţei.
Cei doi bărbaţi, care corespundeau semnalmentelor celor doi suspecţi căutaţi de poliţie, se află la bordul un Renault Clio gri, purtând cagule. În spatele maşinii au putut fi văzute arme.
Potrivit unor postări pe Twitter ale martorilor, forţe masive de jandarmerie s-au concentrat în apropiere de Vauciennes, unde şoseaua a fost închisă circulaţiei.

UPDATE
- Poliţista franceză rănită în sudul Parisului după ce un individ neidentificat a deschis focul asupra unui echipaj de poliţie a decedat.

"Procurorul republicii va demara o acţiune publică astfel încât autorul acestei crime să fie identificat imediat şi să poată fi arestat", a declarat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve care s-a deplasat la Montrouge, la periferia Parisului, unde a avut loc incidentul.

UPDATE 11:10
- O explozie de origine criminală s-a produs azi în faţa unui restaurant din apropierea unei moschei la Villefranche sur Saône, în zona de centru-est a Franţei, transmite AFP. Nu s-au înregistrat victime în explozia care s-a produs în jurul orei 05.00 GMT, în faţa unei restaurant-kebab.

"Este un act criminal", a anunţat o sursă a prefecturii locale, precizând că poliţia judiciară a deschis o anchetă în acest caz.
.............................................

Două focuri de armă au fost trase, în această dimineață, într-o suburbie din sudul Parisului, aproape de Poarta Chatillon. Potrivit Le Monde, doi polițiști au fost răniți în schimbul de focuri. Unul dintre ei este în stare critică. Un suspect a fost reținut de poliție.

Deocamdată nu s-a făcut nicio legătură între acest incident și atacul terorist de ieri, de la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

Știre în curs de actaulizare

×