x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Culmea șpăgii! Directorul postului național de radio din Africa de Sud a fost mituit cu o NEVASTĂ

Culmea șpăgii! Directorul postului național de radio din Africa de Sud a fost mituit cu o NEVASTĂ

19 Iun 2014   •   22:17
Culmea șpăgii! Directorul postului național de radio din Africa de Sud a fost mituit cu o NEVASTĂ

Caz straniu în Africa de Sud, unde Comisia pentru egalitate între sexe a primit o reclamație conform căreia Hlaudi Motsoeneng, directorul Radioului public național SABC, ar fi primit mită o nevastă - scrie BBC.

O anchetă a fost demarată în acest caz.

Mituitorul pare să fie un grup etnic vorbitor de Venda, care cerea mai multe emisiuni în această limbă. Cu ocazia unei vizite într-o regiune din nordul țării, conducerea Radioului s-ar fi întâlnit cu un grup de lobby al etniei, care a recurs la un obicei local pentru a-i încântă pe oaspeți. Prin fața lor au defilat topless 10 fete de măritat.

Un reprezentant al etniei a declarat unui ziar sud-african că directorul Hlaudi Motsoeneng "și-a ales-o pe cea care i-a plăcut". El a menționat că toate fetele veniseră cu părinții, care știau ce o să se întâmple și erau de acord.

Aleasa, scrie presa din Africa de Sud, a fost o tânără de 23 de ani, studentă la facultatea de managementul resurselor umane! Pe lângă femeie, directorul ar mai fi primit cadou o vacă și un vițel.

Șeful Radioului public nu a dorit să facă nicio declarație pe acest subiect.

Ministrul Femeilor din Africa de Sud s-a arătat revoltată: "Folosirea femeilor drept cadou, de parcă ar fi animale, este un regres serios și o insultă pentru cei 20 de ani de democrație și libertate, datorate în mod particular femeilor" - se arată într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: spaga mita africa de sud