x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a ajuns o scrisoare trimisă de un tată fiului său să valoreze o avere

Cum a ajuns o scrisoare trimisă de un tată fiului său să valoreze o avere

25 Mar 2013   •   10:11
Cum a ajuns o scrisoare trimisă de un tată fiului său să valoreze o avere
Pe 19 martie 1953, un tată i-a trimis fiului său în vârstă de 12 ani, o scrisoare care avea să valoreze 1,5 milioane de lire sterline.

Scrisoarea pe care Francis Crick i-a trimis-o fiului său Michael, conţinea o scurtă prezentare a unei descoperiri ştiinţifice care l-a făcut faimos pe bărbat, la doar câteva săptămâni după redactarea ei.

60 de ani mai târziu, savantul britanic care descoperise modelul structurii ADN, avea să-l facă milionar pe fiul său, după ce acesta a scos la licitaţie scrisoarea, pentru suma de 1,5 milioane de lire sterline.

Francis Crick îi scrisese băiatului: '' Am făcut una dintre cele mai importante descoperiri în laboratorul din Cambridge'', apoi i-a descris băiatului structura dublă a ADN-ului, pe care o numise ''amprenta vieţii'', scrie Daily Mail.

Francis a primit premiul Nobel în anul 1962 pentru aceasta descoperire, care este încă baza de studiu a geneticienilor din întreaga lume. Savantul a emigrat în Statele Unite, unde a murit în anul 2004, la vârsta de 88 de ani.


×
Subiecte în articol: scrisoare avere descoperire stiintifica