x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a legalizat un băiat de 9 ani bătaia cu bulgări de zăpadă

Cum a legalizat un băiat de 9 ani bătaia cu bulgări de zăpadă

05 Dec 2018   •   14:42
Cum a legalizat un băiat de 9 ani bătaia cu bulgări de zăpadă

Una dintre cele mai ciudate legi din America era valabilă într-un orăşel din Colorado, până de curând. De aproape 100 de ani, locuitorii oraşului Severance nu aveau voie, prin lege, să se bată cu bulgări de zăpadă. Asta până când un băiat de 9 ani a avut iniţiativa să anuleze această lege absurdă.

Oficial, bulgării de zăpadă erau înscrişi în categoria proiectilelor periculoase, alături de pietre sau chiar rachete, şi era interzisă aruncarea lor.  

Aşadar, Dane Best, un copil de 9 ani, s-a prezentat în faţa consiliului orăşenesc cu iniţiativa de a legaliza bătaia cu bulgări de zăpadă, prezentare la care a lucrat aproape o lună. Dane a avut la dispoziţie trei minute pentru a-şi argumenta demersul. El a spus că bulgăreala este un motiv bun pentru ca toţi copiii să se joace în zăpadă, afară, în loc să stea în case.

Modificarea legislativă prevede şi măsuri de siguranţă, astfel încât este interzisă aruncarea bulgărilor de zăpadă în ferestre sau în persoane vârstnice şi, mai ales, nu este voia ca în loc de zăpadă să fie folosite pietre sau alte obiecte tari.

Consiliul local din Severance a fost impresionat de prezentarea lui Dane şi a acceptat schimbarea legii vechi de aproape 100 de ani, iar fratele lui Dane a avut onoarea să arunce primul bulgăre “legal” de zăpadă.

×
Subiecte în articol: zăpadă severance, colorado