x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a pledat britanicul care a vrut să îl ucidă pe Donald Trump

Cum a pledat britanicul care a vrut să îl ucidă pe Donald Trump

07 Iul 2016   •   10:41
Cum a pledat britanicul care a vrut să îl ucidă pe Donald Trump

Un tânărul britanic care a încercat la jumătatea lunii iunie să îl asasineze pe candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a pledat miercuri nevinovat în faţa unui judecător federal din Las Vegas de capetele de acuzare reţinute împotriva lui, a anunţat biroul procurorului, potrivit AFP.


Michael Sandford, 20 de ani, urmează să fie judecat pe 22 august după ce a fost pus sub acuzare la sfârşitul lui iunie pentru posesie ilegală de arme de către un rezident ilegal şi pentru tulburarea ordinii publice, nu însă şi pentru tentativă de asasinat.

Tânărul, rezident ilegal în SUA, a încercat să-i ia arma unui agent al Secret Service - serviciul de protecţie a personalităţilor - în timpul unei întâlniri electorale a lui Donald Trump pe 18 iunie, la Las Vegas, dar a fost imobilizat de forţele de ordine.

Deşi în plângerea iniţială se vorbea despre intenţia lui Michael Sandford de a-l ucide pe Trump, actul de inculpare a britanicului nu face referire la o eventuală tentativă de asasinat.

El riscă până la 10 ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă pentru fiecare capăt de acuzare.

Părinţii suspectului au făcut cunoscut că fiul lor suferă de sindromul Asperger, o formă de autism, şi că este bolnav mintal.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump Michael Sandford atentat