x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a salvat Larry Hagman România de comunism (VIDEO)

Cum a salvat Larry Hagman România de comunism (VIDEO)

25 Noi 2012   •   10:23
Cum a salvat Larry Hagman România de comunism (VIDEO)

A fost simbolul răului şi personajul care a marcat televiziunea anilor '80. S-a numit Larry Hagman şi l-a interpretat impecabil pe întâiul născut dintre fraţii Ewing în serialul-fenomen Dallas. Larry Hagman, care a murit la vârsta de 81 de ani, le-a arătat românilor, într-o ţară îngenuncheată de comunism, că bogăţia şi luxul există cu adevarat.

Într-un interviu acordat în iunie, anul acesta, Larry Hagman a declarat că serialul "Dallas" a avut o influenţă uriaşă în politica internaţională şi era convins că acest show TV este "responsabil" pentru declanşarea Revoluţiei din 1989 din România şi pentru moartea fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

În perioada de glorie a serialului, în anii '80, preşedintele Nicolae Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, pe atunci o ţară comunistă, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale, scrie reason.com. În fapt, serialul le arăta românilor că există şi o altă variantă în afara comunismului.

"România a difuzat serialul Dallas pentru a le arăta românilor cât de corupt era sistemul american, însă totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceauşescu, care era un dictator, şi l-au împuşcat de 500 de ori - pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut (în serial, n.r.) şi de care nici nu ştiau că există (înainte de difuzarea serialului, n.r.)", a declarat Larry Hagman.

"Cred că am fost în mod direct sau indirect responsabili pentru căderea comunismului", spunea Larry Hagman, în urmă cu un deceniu.

×