x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum poate un accident rutier să paralizeze un oraş de 18 milioane de locuitori

Cum poate un accident rutier să paralizeze un oraş de 18 milioane de locuitori

06 Aug 2018   •   14:14
Cum poate un accident rutier să paralizeze un oraş de 18 milioane de locuitori

De mai mult de o săptămână, au loc proteste masive în Bangladesh, după moartea a doi copii într-un accident rutier, potrivit BBC.

Protestatarii, în general tineri, solicită Guvernului să acţioneze astfel încât să îmbunătăţească siguranţa pe şosele.

Demonstraţiile au evoluat într-o confruntare majoră, existând violenţe pe străzile capitalei, Dhaka, casa a 18 milioane de oameni.

Ce a stârnit protestul?

Doi elevi din  Dhaka – un băiat şi o fată – au fost călcaţi şi omorâţi de un autobuz care circula cu viteză. Şoferul a pierdut controlul, în timp ce se întrecea cu un alt autobuz pentru a lua pasageri.

Accidentul ar fi putut să treacă ca oricare altul, într-un oraş în care traficul este deosebit de periculos. 4.000 de pietoni au fost omorâţi în astfel de accidente rutiere, anul trecut, mai notează sursa citată.

Însă, furia s-a răspândit pe site-urile de socializare până în momentul în care studenţii au ieşit în stradă să protesteze. Zeci de mii de elevi au umplut străzile din Shaka, blocând străzile şi intersecţiile, lucru ce a dus la blocarea oraşului.

Protestatarii au oprit camioane, autobuze şi maşini, solicitând permisele de conducere ale şoferilor şi verificând dacă maşinile sunt echipate corespunzător pentru a circula pe şosele.

“Vrem să dispară corupţia, iar permisele de conducere să nu mai fie date ca bomboanele”, a spus un tânăr, în vârstă de 17 ani, pentru BBC.

Cum a devenit protestul violent?

Protestul a continuat timp de câteva zile cu zeci de mii de studenţi şi elevi care au reuşit să paralizeze capitala, pentru a atrage atenţia asupra problemei existente.

Sâmbătă, poliţia a folosit de mai multe ori gaze şi gloanţe de cauciuc împotriva protestatarilor, rănind mai mulţi adolescenţi, deşi autorităţile au negat asta.  

×