x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum ştii dacă regina Angliei este nervoasă? 10 secrete de la Palatul Buckingham

Cum ştii dacă regina Angliei este nervoasă? 10 secrete de la Palatul Buckingham

31 Mai 2012   •   07:38
Cum ştii dacă regina Angliei este nervoasă? 10 secrete de la Palatul Buckingham

Sub titlul 'Elisabeta a II-a, tot ce ati vrut mereu sa stiti', un expert in regalitate a publicat in cotidianul francez Le Figaro un articol in care dezvaluie 'micile secrete ale reginei Angliei'.

Elizabeth Alexandra Mary Windsor, aflata de 60 de ani pe tron, este sefa Commonwealth (care cuprinde 54 de state), regina a 16 state independente din Commonwealth, lord mare amiral, comandant suprem al armatei, guvernator suprem al Bisericii Angliei, aparaptoarea credintei, ducesa de Normandia, ducesa de Lancastre. Pentru maori – bastinasii din Noua Zeelanda – ea este Kotuku, o pasare alba sfanta, iar pentru populatia din Papua Noua-Guinee este Missis Kiwin. Pentru sotul sau, este Lilibet sau 'carnaciorul meu'.

Iata cateva dintre micile secrete publicate de Le Figaro:

· Ce are regina in genanta: o pereche de manusi de schimb, un ruj Elizabeth Arden, o pudriera, o batista, cativa biscuiti pentru caini (are 6). Niciodata bani, in afara unei bancnote de 5 lire, pentru slujba de duminica.

· Cocktailul preferat: jumatate gin, jumatate Dubbonet, cu doua cuburi de gheata si o felie de lamaie. Mancarurile preferate: sole de Douvres fripti, salata de pui, spata de miel, rosbif, pudding de Yorkshire – pregatite de bucatarul sau Mark Flanagan.

· De ce poarta haine in culori atat de vii: pentru ca regina trebuie vazuta de toti si de la o distanta cat mai mare. Iese intotdeauna cu poalele 'sigilate', pentru ca vantul sa nu comita indiscretii.

· Cum isi petrece serile: nimic nu-i face mai multa placere decat sa se uite la televizor. In vacante, construieste puzzle-uri gigant, dezleaga cuvinte incrucisate si sarade.

· A trimis primul mail in 1976 (pe site-ul armatei britanice), in 1997 si-a lansat propriul site (www.royal.gov.uk), este pe YouTube din 2007, pe Twitter din 2009 si pe Facebook din 2010.

· O mica manie a sa: pune sa ii fie calcate ziarele de dimineata, pentru a nu se pata cu cerneala tipografica.

· Cate masini are: opt limuzine – trei Rolls-Royce, doua Bentley si trei Daimler. Rolls-urile si Bentley-urile nu au placute de inmatriculare.

· Cum stii daca regina este nervoasa: isi rasuceste verigheta si uneori spune 'Nu ma amuza'.

· Ce face inainte de culcare: isi consemneaza activitatea de peste zi, gesturile si gandurile secrete intr-un jurnal intim pe care nimeni nu are voie sa il citeasca.

· Cat costa monarhia britanica: 62 de pence, pe an, pe locuitor.

×