x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum vrea premierul norvegian să înţeleagă electoratul: a fost şofer de taxi pentru o zi! (VIDEO)

Cum vrea premierul norvegian să înţeleagă electoratul: a fost şofer de taxi pentru o zi! (VIDEO)

de Istvan Deak    |    11 Aug 2013   •   20:31
Cum vrea premierul norvegian să înţeleagă electoratul: a fost şofer de taxi pentru o zi! (VIDEO)

Premierul norvegian, Jens Stoltenberg, a dezvăluit, duminică, pe Internet, că a condus un taxi într-o după-amiază, pentru a putea înţelege mai bine preocupările alegătorilor.

“Este important pentru mine să înţeleg ce gândesc oamenii cu adevărat. Şi, dacă e să existe un loc în care oamenii spun ceea ce gândesc, atunci acela este taxiul”, a explicat şeful Guvernului de la Oslo într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare Facebook, Twitter şi Youtube.

Filmat într-o ţinută specifică şoferilor companiei Oslo Taxi, Stoltenberg a condus incognito un vehicul într-o după-amiază de iunie, pe străzile capitalei norvegiene. “De opt ani nu am mai condus”, a mărturisit el unei cliente, care l-a recunoscut.

Graţie unei camere video ascunse în torpedoul maşinii, înregistrarea obţinută arată reacţiile anumitor pasageri, unul dintre ei apreciind că, din unghiul în care îl privea pe şofer, “chiar că semăna cu premierul” respectivul.

“Toţi şefii ăştia şi salariile lor de milioane! N-ar trebui să câştige atât”, i-a spus o bătrânică în impermeabil roşu, după ce l-a identificat, sperând, astfel, într-o intervenţie a sa, “în calitate de prim-ministru”.

Difuzarea acestei înregistrări video de peste trei minute intervine în plină campanie electorală. Stoltenberg, care se află în fruntea Partidului Laburist, şi coaliţia de stânga în exerciţiu, nu sunt favoriţi în sondajele de opinie.

“Cred că ţara şi pasagerii norvegieni din taxiuri sunt mai bine serviţi dacă eu sunt premier, şi nu şofer de taxi”, a glumit el într-o declaraţie acordată tabloidului Verdens Gang (VG). Alegerile vor avea loc la 9 septembrie.
Potrivit VG, toţi pasagerii au fost exoneraţi de la plata cursei cu “şoferul” Stoltenberg.


×