x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursa TAROM RO 371 Bucureşti-Bruxelles a fost redirecţionată spre aeroportul din Amsterdam

Cursa TAROM RO 371 Bucureşti-Bruxelles a fost redirecţionată spre aeroportul din Amsterdam

22 Mar 2016   •   10:28
 Cursa TAROM RO 371 Bucureşti-Bruxelles a fost redirecţionată spre aeroportul din Amsterdam

Aeronava TAROM RO 371 Bucureşti-Bruxelles cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti la ora 7,20 a fost redirecţionată spre Amsterdam, în urma unor explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, şi urmează să aterizeze în 30 de minute.


"Cursa TAROM Bucureşti-Bruxelles de la ora 7,20 va ajunge la Amsterdam. La bordul aeronavei sunt 83 de pasageri care se află în siguranţă", a declarat, pentru AGERPRES, Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

La rândul lor, reprezentanţii operatorului aerian spun că aeronava urmează să aterizeze la Amsterdam în câteva zeci de minute.
"Ţinând cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul Plecări, compania TAROM informează faptul că aeronava B737 - 700 a companiei TAROM, cu număr de zbor RO 371, care a decolat de la Bucureşti la ora 7,20, cu destinaţia Bruxelles (...) se află în zbor în acest moment şi a fost redirecţionată către aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevăzută în 30 de minute", se spune într-un comunicat al TAROM.

Următoarea cursă TAROM cu destinaţia Bruxelles este programată la ora 16,50.

Cel puţin 11 persoane au murit şi 25 au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma a două explozii produse la aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.

Totuşi, un reprezentant al poliţiei federale belgiene, citat de agenţia Belga, a declarat că bilanţul exploziilor este de un mort şi mai mulţi răniţi, informează AFP şi Reuters.

Deflagraţiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunţat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziţii.

Cauza deflagraţiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagraţie. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-şi bagajele.

Sursa:  Agerpres 

×
Subiecte în articol: tarom bruxelles explozii aeroport amsterdam