x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curtea Supremă de Justiţie de la Londra a decis: Julian Assange poate fi extrădat în Suedia!

Curtea Supremă de Justiţie de la Londra a decis: Julian Assange poate fi extrădat în Suedia!

30 Mai 2012   •   08:28
Curtea Supremă de Justiţie de la Londra a decis: Julian Assange poate fi extrădat în Suedia!

Curtea Suprema, cea mai inalta jurisdictie britanica, a respins recursul depus de fondatorul Wikileaks, Julian Assangem la decizia de extradare in Suedia. Assange este acuzat in Suedia de tentativa de viol.

Mama lui Julian Assange se temea ca justitia britanica va decide sa-l extradeze pe fiul sau in Suedia. femeia a declarat, marti, ca "marile guverne ale lumii incearca sa puna mana pe el".

Julian Assange, care are nationalitate australiana, este arestat la domiciliu in Marea Britanie si se lupta sa evite extradarea catre Suedia, unde este acuzat de viol si agresiune sexuala.

Sustinatorii lui Assange considera ca el este victima unui complot, ca represalii la publicarea a mii de documente confidentiale pe site-ul Wikileaks, care au zdruncinat administratia americana si diplomatia mondiala. Ei se mai tem ca o extradare catre Suedia ar putea fi urmata de o alta catre SUA. Ministrul australian de externe, Bob Carr, a declarat miercuri ca nu dispune de nici o informatie asupra unei eventuale cereri a SUA pentru extradarea lui Assange.

×