x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost descoperită şi a doua cutie neagră a avionului Malaysian Airlines prăbuşit în Ucraina

A fost descoperită şi a doua cutie neagră a avionului Malaysian Airlines prăbuşit în Ucraina

18 Iul 2014   •   10:52
A fost descoperită şi a doua cutie neagră a avionului Malaysian Airlines prăbuşit în Ucraina

O cutie neagră a avionului malaezian care s-a prăbuşit joi în Ucraina, cu 298 de persoane la bord, în urma impactului cu o rachetă sol-aer potrivit experţilor americani, a fost găsită în zona accidentului, au declarat vineri pentru France Presse surse din cadrul echipelor de salvare care acţionează în teren.

Acestea nu au fost în măsură să indice dacă este vorba de aparatul care înregistrează convorbirile membrilor echipajului sau de cel care stochează datele tehnice ale zborului.

Potrivit AFP, probabil că niciuna din cele două cutii negre (ale avionului) nu ar putea ajuta prea mult la determinarea originii presupusului tir cu rachetă, de care autorităţile ucrainene şi separatiştii se acuză reciproc.

În acelaşi timp, agenţia de presă Reuters şi o serie de canale media ruse au relatat că dispozitivul descoperit vineri este cea de-a doua cutie neagră a avionului de pasageri malaezian.

Insurgenţi din aşa-numitul batalion "Vostok" au declarat anterior că la locul căderii avionului, în apropiere de oraşul Torez, din regiunea Doneţk, au descoperit câteva obiecte care ar putea să fie cutiile negre. Potrivit agenţiei Ria Novosti, rebelii au descoperit prima cutie neagră joi, la scurt timp după catastrofă.

×