x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutiile negre ale zborului MH17, DECRIPTATE. Avionul Malaysia Airlines a fost lovit de o rachetă!

Cutiile negre ale zborului MH17, DECRIPTATE. Avionul Malaysia Airlines a fost lovit de o rachetă!

28 Iul 2014   •   11:00
Cutiile negre ale zborului MH17, DECRIPTATE. Avionul Malaysia Airlines a fost lovit de o rachetă!
Sursa foto: EPA

Date încă nepublicate în urma decriptării cutiilor negre ale avionului malaezian Boeing-777, care s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei cu 298 persoane la bord, confirmă că aparatul de zbor a fost lovit de o rachetă, după cum a relatat canalul CBS.

"Racheta a făcut ceea ce trebuia să facă - să doboare avionul", a declarat, sub rezerva anonimatului, un expert european în securitate aeriană, pentru postul de televiziune american, conform RIA Novosti, citată de Agerpres. El a adăugat că datele difuzate de sistemele de înregistrare confirmă 'depresurizarea indusă de o explozie puternică'.

SUA au atribuit anterior Rusiei responsabilitatea pentru doborârea avionului companiei Malaysia Airlines, acuzând Moscova de livrări de arme grele, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene, insurgenţilor proruşi din sud-estul Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au acuzat rebelii din Doneţk de catastrofa aeriană din 17 iulie, dar insurgenţii susţin că nu dispun de sisteme atât de sofisticate care să doboare avioane la o altitudine de 10.000 de metri. Dar o serie de date, între care fotografii şi înregistrări ale unor discuţii telefonice între rebeli, demonstrează că aceştia dispun de sisteme de rachete sol-aer Buk.

Boeing-777 al Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit la 17 iulie în regiunea Doneţk, doborât de o rachetă sol-aer, la o altitudine de peste 10.000 de metri, într-o zonă controlată de rebeli. Nu au existat supravieţuitori în urma catastrofei.

Cutiile negre ale avionului au fost trimise experţilor de la Biroul britanic de investigare a accidentelor aeriene (AAIB), pentru decriptare.


×