x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Guatemala, al doilea seism major în opt zile

Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Guatemala, al doilea seism major în opt zile

22 Iun 2017   •   17:20
Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Guatemala, al doilea seism major în opt zile

Un seism cu magnitudinea de 6,7 grade s-a produs joi în largul Guatemalei, la numai opt zile după un alt cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade care s-a soldat cu moartea a cinci persoane, au anunţat autorităţile, citate de AFP. 

Seismul, care nu s-a soldat cu victime potrivit unui prim bilanţ, s-a produs la ora locală 06:31 (12:31 GMT), epicentrul său situându-se în Oceanul Pacific, în sudul ţării, în dreptul departamentului Escuintla, a anunţat într-un buletin Institutul de seismologie din Guatemala. 

Cutremurul s-a simţit şi în El Salvador, unde mulţi locuitori au ieşit din case de teama replicilor, potrivit autorităţilor ţării. 

Miercurea trecută, 14 iunie, un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs la frontiera dintre Guatemala şi Mexic, provocând moartea a cinci persoane în Guatemala şi afectând mii de persoane, care au fost private de servicii de bază sau împiedicate să se deplaseze din cauza prăbuşirii drumurilor. 

Guatemala se află într-o zonă de risc seismic, la convergenţa plăcilor tectonice din Caraibe şi nord-americane, la care se adaugă faliile geologice locale. 

În 2012 şi 2014, departamentul San Marcos a fost afectat de două cutremure de pământ care s-au soldat cu zeci de morţi şi au provocat pagube economice importante.AGERPRES

×