x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în sud-estul Turciei. Un minaret s-a prăbuşit în oraşul Sirnak

Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în sud-estul Turciei. Un minaret s-a prăbuşit în oraşul Sirnak

14 Iun 2012   •   07:49
Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în sud-estul Turciei. Un minaret s-a prăbuşit în oraşul Sirnak

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs, astazi, in sud-estul Turciei, potrivit Centrului de seismologie din Kandili (Istanbul). Seismul a provocat pagube, dar nu s-au inregistrat victime, relateaza AFP.

Seismul s-a produs la ora 5:52 GMT (8:52, ora Romaniei), in apropiere de localitatea Silopi, in provincia Sirnak. Miscarea telurica a provocat prabusirea unui minaret in orasul Sirnak, insa nu s-au inregistrat victime, a precizat postul de televiziune de stiri NTV.

De asemenea, seismul a cauzat fisuri la unele cladiri, determinand locuitorii din regiune sa stea departe de casele lor, in conditiile in care erau asteptate sa se produca replici.

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a inregistrat duminica in largul coastei de sud-vest a Turciei, provocand ranirea a 60 de persoane.

La 23 octombrie 2011, un seism puternic a provocat nmoartea a peste 600 de persoane in estul Turciei. Acesta a fost urmat la 12 noiembrie de un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a soldat cu 40 de morti in aceeasi regiune.

In 1999, doua cutremure importante au afectat parti dens populate si industrializate din nord-vestul tarii, cu un bilant de circa 20.000 de morti.

×