x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 6,8 pe Richter în nord-estul Japoniei, alerta de tsunami a fost ridicată

Cutremur de 6,8 pe Richter în nord-estul Japoniei, alerta de tsunami a fost ridicată

19 Aug 2011   •   06:29

UPDATE: Agentia meteorologica nipona nu a constatat nicio modificare a nivelului marii la tarm, astfel ca avertizarea - nivelul de alerta cel mai mic, ce semnaleaza posibilitatea producerii unor valuri de maxim 50 de centimetri - a fost anulata la 40 de minute dupa producerea seismului.

Un puternic seism, cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, s-a produs vineri in largul prefecturii Fukushima din nord-estul Japoniei. Agentia de meteorologie nipona a avertizat asupra riscului de producere a unui tsunami de 50 de centimetri.

Cutremurul s-a produs la ora locala 14.36 (08.36 ora Romaniei), la mica distanta de locul in care s-a produs devastatorul seism din 11 martie. Epicentrul acestuia a fost localizat in Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coasta, iar hipocentrul la 20 de kilometri adancime.

Centrala nucleara de la Fukushima nu a suferit pagube dupa seismul de vineri, Ai Tanaka, purtator de cuvant la Tepco anuntand ca “Nu exista nimic anormal in operatiunile centralei. Toti angajatii care lucreaza la fata locului au fost evacuati temporar, ca masura de securitate'.

×
Subiecte în articol: tsunami cutremur japonia fukushima