x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE. Cutremur de 7,1 în Peru

UPDATE. Cutremur de 7,1 în Peru

24 Aug 2018   •   13:22
UPDATE. Cutremur de 7,1 în Peru

Un seism cu magnitudinea 7,1 s-a produs la aproximativ 250 de kilometri nord-vest de oraşul Puerto Maldonado din sud-estul Peru, informează vineri Reuters. 

Epicentrul cutremurului a fost stabilit la o adâncime de 610 kilometri, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite.

În urma seismului nu au fost înregistrate pagube imediate, deşi pe reţelele de socializare au fost publicate mesaje potrivit cărora mişcările de pământ ar fi fost simţite pe întreg teritoriul ţării dar şi în zone învecinate, precum localitatea Arica din nordul Chile. 

Două mişcări telurice puternice s-au produs în oraşul Pucallpa din Peru, situat la nord-vest de epicentrul seismului, potrivit mesajelor publicate pe Twitter de mai mulţi locuitori, citate de Reuters. 

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific nu a emis avertizare cu privire la posibilitatea de declanşare a unui astfel de fenomen. 

Departamentul de pompieri din Chile a anunţat pe Twitter că seismul nu a avut potenţialul de a genera un tsunami în zonele de coastă ale acestei ţări.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: peru cutremur