x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Cutremur de 7,2 grade in Mexic, urmat de 160 de replici

VIDEO Cutremur de 7,2 grade in Mexic, urmat de 160 de replici

17 Feb 2018   •   08:18
VIDEO Cutremur de 7,2 grade in Mexic, urmat de 160 de replici

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a avut loc în sud-vestul Mexicului, la ora locală 17.39, fiind urmat de 150 de replici. Preşedintele statului a declarat stare de urgenţă, în urma seismului care a durat 1 minut. Este al treilea cel mai puternic cutremur care a lovit ţara în ultimele şase luni. Până în prezent au fost înregistrate doar daune materiale.

 

Seismul s-a produs la o adancime de 24,6 kilometri adâncime, epicentrul fiind situat la 54 de kilometri nord-est de Pinotepa Nacional şi la 109 kilometri vest-sud-vest de Oaxaca.

După aproximativ o oră dupa cutremur, a fost înregistrată o replică puternică, cu magnitudinea de 5,8, potrivit USGS (Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite). Acest seism a avut loc la o adâncime de 8,9 kilometri, iar epicentrul lui, la 35,5 kilometri est-sud-est de Pinotepa Nacional şi la 145 de kilometru sud-vest de Oaxaca.

Violent

Potrivit Serviciului naţional seismologic din Mexic, in trei ore de la seim au existat 150 de replici. Cutremurul a creat panică în rândul populaţiei. Oamenii au surprins momentele în care cutremurul a pornit, imaginile fiind postate pe reţelele de socializare.

Stare de urgenţă

Preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a convocat Comitetul Naţional de Urgenţe. De cealaltă parte, Luis Felipe Puente, coordonator privind protecţia civilă din cadrul guvernului, a informat că nu se aşteaptă valuri de tip tsunami pe coastele mexicane.

„Nu au fost înregistrate daune majore. S-a simţit foarte puternic pe coasta Guerrero, de la Oaxaca la Michoacán, iar în Ciudad de México a provocat panică. Nu există pierderi de vieţi raportate şi nici mari daune materiale”, a spus secretarul guvernului Alfonso Navarrete.

Oaxaca este, potrivit Serviciul naţional seismologic din Mexic, unul dintre statele mexicane cu cea mai mare seismicitate. Aici au loc aproximativ 25% dintre cutremurele din Mexic.

În luna septembrie a anului trecut, două seisme puternice au avut loc în Mexic. Primul, pe 7 septembrie, cu magnitudinea de 8,1, în sudul ţării, iar cel de-al doilea, de 7,1 magnitudine, pe 19 septembrie, care a provocat moartea a peste 220 de persoane. OBSERVATOR

×
Subiecte în articol: cutremur seism mexic magnitudine