x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur în Iran: doi morţi; 241 de răniţi

Cutremur în Iran: doi morţi; 241 de răniţi

26 Aug 2018   •   09:48
Cutremur în Iran: doi morţi; 241 de răniţi

Un cutremur cu magnitudinea de 6.0 pe Richter, evaluată de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), s-a produs duminică în vestul Iranului, iar agenţia de presă iraniană Irna a publicat un bilanţ provizoriu de doi morţi şi 241 de răniţi.

 

Cutremurul de pământ, survenit la o adâncime relativ mică, a avut loc la  26 kilometri sud-vest de oraşul Javanroud, din provincia Kermanshah, potrivit USGS. 

Saeb Sharidari, şeful departamentului de urgenţă al Universităţii de ştiinţe medicale din Kermanshah, a declarat agenţiei Irna că seismul a provocat doi morţi şi 241 de răniţi, dintre care doi sunt în stare gravă. 

Cele două persoane decedate sunt o femeie însărcinată şi un bărbat în vârstă de 70 ani care a suferit o criză cardiacă. 

Potrivit responsabilului Crucii Roşii din provincia Kermanshah, Mohammad Reza Amirian, seismul a fost urmat de 21 de replici. El a precizat că există probleme privind apa potabilă în urma avariilor produse în numeroase localităţi. 

Un centru de criză, însărcinat cu coordonarea ajutoarelor, a fost instalat în oraşul Javanroud, iar spitalele şi organizaţiile caritabile au fost plasate în stare de alertă, potrivit guvernatorului Bazvand. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur iran morti raniti seism magnitudine