x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur în Japonia: 16 oameni au murit, 26 sunt daţi dispăruţi

Cutremur în Japonia: 16 oameni au murit, 26 sunt daţi dispăruţi

07 Sep 2018   •   07:24
Cutremur în Japonia: 16 oameni au murit, 26 sunt daţi dispăruţi

Numărul morţilor în urma puternicului seism care a lovit insula japoneză Hokkaido a crescut la 16, a anunţat vineri premierul japonez, Shinzo Abe.

 

"Până acum au murit 16 persoane iar 26 sunt date dispărute în localitatea Atsuma", epicentrul seismului, a precizat Abe, într-o conferinţă de presă ţinută la finalul unei reuniuni de urgenţă a guvernului nipon. 

Şeful executivului de la Tokyo a informat că operaţiunile de salvare continuă în zonele afectate şi a cerut populaţiei să fie extrem de prudentă în orele următoare, deoarece sunt aşteptate ploi ce ar putea provoca alunecări de teren. 

Ministrul pentru Comerţ şi Industrie, Hiroshige Seko, a declarat că furnizarea de curent electric pe insulă a fost reluată în proporţie de 47%. 

Cutremurul s-a produs joi, la ora locală 3:08 (miercuri, ora 18:08 GMT), în regiunea Iburi din Hokkaido, la o adâncime de 40 de kilometri, conform Agenţiei de Meteorologie din Japonia. 

Seismul a provocat întreruperea furnizării energiei electrice pe arii vaste. Pana de curent a afectat circa trei milioane de persoane, dar şi transportul aerian şi feroviar, activitatea unităţilor medicale şi de învăţământ, procesele de producţie, comunicaţiile şi o centrală nucleară. 

Situată în zona de joncţiune a patru plăci tectonice, Japonia este o ţară cu risc seismic ridicat. De asemenea, aici se regăsesc peste o sută de vulcani activi. AGERPRES

×