x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremurul, descris şi pe Facebook

Cutremurul, descris şi pe Facebook

11 Mar 2011   •   14:48

"În această după-amiază, cel mai puternic cutremur din istoria Japoniei a lovit nord estul regiunii Honshu. Eram acasă, moţăiam alături de pisica mea când am simţit cum patul începe să se zgâlţâie mai ceva ca o placă de surf. Din fericire şi în mod absolut miraculos, la mine-acasă nu s-au produs deloc pagube. Nici o fisură în pereţi, nicio cădere de curent, nici măcar vreo carte care să fi picat din rafturi!!! Când am dat însă drumul la televizor nu m-am putut abţine să nu-mi spun: . De atunci aproape că am rămas fără cuvinte. Vreau să le mulţumesc tuturor prietenilor mei de le Facebook care şi-au făcut griji pentru soarta mea!

Ce am păţit pe pielea mea nu are proporţiile dezastrului de la televizor. De ce? pentru că abia mă întrosesem acasă, proaspăt oeşit din tura de 12 ore. Eram obosit-mort şi m-am măgat direct la somn. Norocul meu că eram în aşa o stare, de parcă eram sedat, pentru că nu m-am panicat deloc. Pe de altă parte, colegii mei de la muncă, din schimbul de zi, m-au sunat să îmi spună că n-au cum să se întoarcă acasă, pentru că toate trenurile şi metrourile sunt oprite, din motive de siguranţă. Colegii mei n-au încotro şi îşi vor petrece noaptea în clădirea unde lucrează. Una peste alta, eu cred că în faţa unor astfel de catastrofe naturale ceea ce contează cel mai mult e norocul!”

 (Tetsu Kashiwaya din Hachioji, Tokio)

“Liceele, restaurantele, benzinăriile sau magazinele din Tokio sunt deschise şi funcţionează drept adăposturi pentru oricine are nevoie. Prietenii mei au difuzat informaţia pe Twitter. Sunt extrem de impresionat!

(Ken Yamazaki, Niigata)

×
Subiecte în articol: cutremur japonia cutremur japonia