x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Daily Mail: Prinţul Charles ar putea deveni în sfârşit Rege... Al României!...

Daily Mail: Prinţul Charles ar putea deveni în sfârşit Rege... Al României!...

23 Noi 2011   •   13:29
Daily Mail: Prinţul Charles ar putea deveni în sfârşit Rege... Al României!...

Printul Charles al Marii Britanii, deja cel mai longeviv mostenitor de tron din istoria Regatului Unit, ar putea fi tentat sa se lase incoronat ca rege al Romaniei, scrie Daily Mail. Publicatia porneste de la speculatii din presa si realizeaza un material intitulat "Printul Charles ar putea deveni in sfarsit Rege... al Romaniei".

"Deci, daca printul Charles se plictiseste sa astepte sa urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat sa se lase incoronat rege Carol al III-lea", noteaza tabloidul britanic.

"Regele Mihai a fost fortat sa abdice de catre conunisti, care au amenintat ca vor comite executii in masa, daca va refuza sa se retraga. Romania a indurat apoi zeci de ani de comunism, mai ales sub conducerea lui Nicolae Ceausescu, care a condus tara cu o mana de fier din 1965 pana la executia din 1989", aminteste cotidianul.

"Este putin probabil ca Charles sa fie luat in serios ca eventual pretendent la tron, pentru ca regele Mihai este in viata - desi este in varsta, avand 90 de ani - si are familia sa. In pofida reintroducerii democratiei, in ultimii ani s-au inregistrat insa tot mai multe apeluri in Romania penru reinstaurarea monarhiei. Si dupa ce s-a aflat intr-un interviu, cu doar cateva saptamani in urma, ca Charles are legaturi de sange cu Vlad Tepes, numele sau a fost, in mod bizar, aruncat in joc", mai scrie Daily Mail.

Acest scenariu, scrie ziarul britanic, a fost adus in discutie si cand ministrul Elena Udrea a "zburat la Londra, saptamana trecuta, pentru a se intalni cu Charles". Daily Mail scoate in evidenta faptul ca aceasta intalnire nu a fost anuntata, insa au fost publicate, ulterior, fotografii, iar "stralucitoarea Udrea a vorbit in termeni laudativi despre printul mostenitor, spunand ca romanii ar trebui sa fie precum Charles, sa aprecieze mai mult tara in care traiesc".

"Ziarele din Europa Centrala au mers mai departe cu speculatiile", continua Daily Mail, "spunand ca Charles ar putea sa renunte la tronul britanic in favoarea mult mai popularului fiu William, urmand ca printul sa devina viitorul Rege al Romaniei".

Tabloidul incheie articolul notand faptul ca purtatorul de cuvant al Casei Regale a confirmat intalnirea Elenei Udrea cu mostenitorul tronului britanic, insa a catalogat speculatiile drept "ridicole".

×