x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Datele de contact ale persoanelor diagnosticate cu HIV în Singapore, divulgate online

Datele de contact ale persoanelor diagnosticate cu HIV în Singapore, divulgate online

28 Ian 2019   •   14:31
Datele de contact ale persoanelor diagnosticate cu HIV în Singapore, divulgate online

Diagnosticul HIV pozitiv a 14,200 de persoane din Singapore, alături de numerele lor de identificare şi detaliile de contact, au fost divulgate online, luni, potrivit autorităţilor, transmite CNN.

Rapoartele furate includ datele a 5.400 de persoane din Singapore diagnosticate cu HIV, înainte de ianuarie 2013, cât şi datele a 8.800 de străini diagnosticaţi înainte de decembrie 2011, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Singapore.

Numele pacienţilor, numerele de identificare, numerele de telefon, adresele, rezultatele testelor HIV şi informaţiile medicale au fost incluse în informaţiile divulgate de un fost rezident din Singapore.

“Ne cerem scuze pentru anxietatea şi stresul cauzate de incident”, se arată în comunicat. “Prioritatea noastră este bunăstarea indivizilor afectaţi. De pe 26 ianuarie, am contactat indivizii afectaţi pentru a le aduce la cunoştinţă incidentul şi pentru a le oferi asistenţă.”

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Sănătăţii din Singapore “informaţiile confidenţiale se află în posesia ilegală a lui Mikhy K Farrera Brochez”, un cetăţean american care a locuit în Singapore până în mai 2018.

În 2018, Brochez a fost deportat, după ce şi-a încheiat pedeapsa de 28 de luni pentru “numeroase fraude şi crime legate de droguri”. Una dintre acuzaţii are legătură cu propriul său diagnostic de HIV, în legătură cu care a minţit Ministerul Muncii.

Străinii diagnosticaţi cu HIV pozitiv nu au avut voie să intre în Singapore până în 2016, potrivit unei organizaţii caritabile locale, Acţiune pentru SIDA. În timp ce legile s-au mai relaxat pentru turişti, străinii cu HIV nu au voie să se angajeze în Singapore şi nici nu pot obţine un statut de rezident permanent.

×