x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Cameron: Afluxul de imigranţi români şi bulgari va fi mult mai mic decât cel al polonezilor

David Cameron: Afluxul de imigranţi români şi bulgari va fi mult mai mic decât cel al polonezilor

01 Mai 2013   •   22:05
David Cameron: Afluxul de imigranţi români şi bulgari va fi mult mai mic decât cel al polonezilor

Afluxul de imigranţi din România şi Bulgaria va fi mult mai mic decât cel înregistrat în cazul imigranţilor polonezi, dă asigurări premierul Marii Britanii, David Cameron.

"Afluxul de imigranţi din Bulgaria şi România nu va fi în niciun caz la nivelul celui înregistrat atunci când Polonia a aderat la Uniunea Europeană", a declarat Cameron, subliniind că un număr mare de polonezi, 1,1 milioane, au venit în Marea Britanie după aderarea Poloniei la UE, în 2004, pentru că Londra nu impusese restricţii, scrie mediafax.

"Atunci când o ţară aderă la UE poţi impune măsuri de control. (...) Fostul guvern nu a introdus astfel de măsuri atunci când Polonia şi alte ţări au aderat la UE. (...) Însă acum, dat fiind că au existat măsuri de control, nu vom fi noi singurii care vor elimina restricţiile impuse României şi Bulgariei, vor fi toate statele membre UE. Deci, nu cred că va fi în niciun caz nivelul înregistrat când Polonia a aderat la UE", a insistat premierul britanic.


×