x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Cameron recunoaște că ar fi putut gestiona mai bine cazul Panama Papers

David Cameron recunoaște că ar fi putut gestiona mai bine cazul Panama Papers

09 Apr 2016   •   14:25
David Cameron recunoaște că ar fi putut gestiona mai bine cazul Panama Papers
Sursa foto: Ben Fisher/GAVI Alliance/Ben Fisher/GAVI Alliance

Premierul britanic David Cameron a recunoscut sâmbătă că ar fi putut 'gestiona mai bine' cazul Panama Papers, la două zile după ce a mărturisit că a deţinut acţiuni la firma offshore a tatălui său, decedat în 2010, relatează AFP. 

"Nu a fost o săptămâna prea grozavă. Ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine acest caz. Nu dau vina pe consilieri. Vina îmi aparţine. Mi-am învăţat lecţia", a subliniat el la congresul de primăvară al Partidului Conservator, care are loc la Londra. 

După aşa-numitele dezvăluiri 'Panama Papers' de duminica trecută, a fost nevoie de patru comunicate neclare ale biroului său de presă înainte ca premierul să decidă în cele din urmă să recunoască, joi seară, faptul că a deţinut acţiuni în această firmă cu sediul în Bahamas. 

Exprimându-şi regretul pentru comunicarea proastă, liderul conservator a dat asigurări că nu a făcut nimic ilegal şi că şi-a plătit întotdeauna impozitele şi taxele. 

El şi-a reluat sâmbătă promisiunea de a face publice 'în scurt timp' declaraţiile de avere din ultimii ani, o premieră pentru un prim-ministru britanic. 

În acelaşi timp cu discursul lui Cameron şi la o distanţă de doar doi kilometri, sute de manifestanţi reuniţi la Downing Street au cerut demisia premierului. 

"Prim-ministrul a pierdut încrederea britanicilor", a comentat vineri seară liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, care nu a cerut însă demisia lui Cameron.

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: david cameron panama papers