x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DE CE A FOST PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN, TUSK , LA BAKU?

DE CE A FOST PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN, TUSK , LA BAKU?

de Dan Constantin    |    26 Iul 2015   •   08:18
 DE CE A FOST PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN, TUSK , LA BAKU?
Sursa foto: Andrzej Barabasz / wikimedia commons

Donald Tusk, Presedintele Consiliului European a facut un prim turneu in afara Uniunii Europene, vizitand in perioada 20-22 iulie Azerbaidjan, Georgia si Armenia. Dupa discutiile cu Ilham Alyev, Presedintele Azerbaidjanului, comunicatele oficiale au mentionat interesul pentru dezvoltarea relatiilor UE-Azerbaidjan.Principala pozitie exprimata de Tusk, asteptata si dorita la Baku a fost ca UE nu recunoaste ocuparea teritoriului Nagorno-Karabakh, sustinand integritatea teritoriala a Azerbaidjanului.

Detalii si nuante au fost prezentate de seful departamentului de politica externa al administratiei prezidentiale de la Baku. Citat de Azernews, Mammadov a mentionat ca Tusk a apreciat Azerbaidjan ''ca un partener de incredere si cu adevarat strategic pentru UE''.De asemenea a fost lamurita si absenta Presedintelui Consiliului European dela deschiderea Jocurilor europene de la Baku.Oficialul azer a spus ca Tusk a explicat absenta din cauza evenimentelor grave din Grecia, in luna iunie, care au impus o reuniune neprogramata a Consiliului. Atunci si-a cerut scuze si a anulat vizita.

Se lamureste astfel si MINCIUNA intretinuta in Romania privind un BOICOT AL LIDERILOR din UE FATA de Ajerbaidjan, folosita pentru a discredita prezenta premierului Romaniei la Jocurile de la Baku.  

×
Subiecte în articol: donald tusk