x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr din Casa Albă

De ce Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr din Casa Albă

01 Iun 2020   •   09:12

Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr din Casa Albă. Momentul s-a petrecut vineri noapte, în prima seară de proteste din faţa Casei Albe.

Agenţii Secret Service au luat decizia de a-l duce pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, într-un buncăr securizat din Casa Albă după ce protestatarii începuseră să devină prea violenţi.

Informaţia a fost prezentată de New York Times şi confirmată apoi pentru CNN de un oficial al Casei Albe, precum şi de o sursă din rândul ofiţerilor care asigură protecţia preşedintelui.

Alături de Donald Trump, au mers în buncăr şi prima-doamnă, Melania Trump, precum şi fiul lor Barron Trump, aşa cum o cere protocolul. Trump a petrecut mai puţin de oră în buncăr. Decizia a fost luată de Secret Service după ce vineri seară protestatari violenţi au reuşit să pătrundă pentru scurt timp în sediul Departamentului Trezoreriei, situat în imediata vecinătate a Casei Albe.

Momentul tensionat de vineri seară reprezintă şi motivul pentru care Melania Trump nu a mai dorit să-l însoţească pe Donald Trump sâmbătă seară la Centrul Spaţiul Kennedy pentru a asista la lansarea misiunii comune NASA-Spacex. Prima doamnă a fost speriată de proteste, dar şi de eventuale incidente ce ar putea avea loc ziua următoare.

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Donald Trump