x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce pluteau 100.000 de euro în apele Dunării

De ce pluteau 100.000 de euro în apele Dunării

07 Dec 2015   •   12:28
De ce pluteau 100.000 de euro în apele Dunării

Poliţia din Austria încearcă să afle cum de au ajuns peste 100.000 de euro (108.230 de dolari) în bancnote de 100 şi 500 de euro să plutească în apele Dunării, relatează luni Reuters.

Investigaţiile desfăşurate până acum nu au relevat niciun act de delincvenţă în zonă în care să figureze dispariţia unei sume similare de bani, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Viena.

Un tânăr, care a reperat 'comoara din râu' a sărit sâmbătă în apele reci ale Dunării ca să scoată banii la mal, după cum a relatat ziarul Oesterreich.

Câţiva trecători care l-au văzut sărind în apă au crezut că acesta vrea să-şi pună capăt zilelor şi au alertat poliţia. Când au sosit la faţa locului, poliţiştii l-au descoperit adunând bancnotele din apă. Tânărul vrea acum un procent din aceşti bani.

Băiatul spune că intenţiona să-i aducă la poliţie, dar rămâne să stabilim dacă banii au fost descoperiţi de tânăr sau de către poliţie, a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

În Austria, orice persoană care găseşte o sumă de bani şi o predă poliţiei poate pretinde la 5%-10% din sumă şi are dreptul de a primi întreaga sumă în cazul în care proprietarul de drept nu apare sau nu este identificat în termen de un an.

×
Subiecte în articol: bani euro bani in dunare