x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce rămân Statele Unite fără americani bogaţi?.

De ce rămân Statele Unite fără americani bogaţi?.

19 Iun 2011   •   14:56

Cotidianul New York Times incearca sa faca lumina intr-o situatie uluitoare: potrivit ziarului, tot mai multi americani bogati au renuntat la cetatenie in ultima perioada, din cauza modificarii legislatiei privind taxele. In primul trimestru al anului, 499 de americani destul de bogati au renuntat la cetatenie din cauza noilor reguli. Andrew Mitchel, avocat specializat in sistemul international de taxe, sustine ca, in primele trimestre ale ultimilor 7 ani, numarul bogatilor care au renuntat la cetatenia americana a fost, in medie, de 115.

Ce s-a intamplat intre timp? - Mitchel spune ca in 2008 s-a eliminat obligatia de a depune acte la Fisc pentru deducerile fiscale pe o perioada de 10 ani dupa renuntarea la cetatenie, in timp ce numarul de zile care pot fi petrecute pe teritoriul SUA fara a intra sub incidenta sistemului fiscal al SUA a crescut de la 30 la 120. Potrivit legislatiei anterioare schimbarilor din 2008, daca o persoana petrecea peste 30 de zile pe an pe teritoriul SUA dupa ce renunta la cetatenie era obligata sa plateasca taxe ca cetatean american.

O a doua cauza a fenomenului ar fi, in opinia lui Mitchel, tratarea pe larg, in presa, a penalitatilor care trebuie platite pentru neraportarea de conturi in paradisurile fiscale.

×