x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce ŞCHIOPĂTEAZĂ cu ambele picioare liderul Coreei de Nord

De ce ŞCHIOPĂTEAZĂ cu ambele picioare liderul Coreei de Nord

27 Sep 2014   •   11:12
De ce ŞCHIOPĂTEAZĂ cu ambele picioare liderul Coreei de Nord

 Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar suferi de gută, a relatat sâmbătă presa sud-coreeană, citând o sursă informată. 

Agenţia de presă Yonhap a precizat că un material video recent l-a arătat pe tânărul lider, care are puţin peste 30 de ani, şchiopătând şi a remarcat că acesta a lipsit de la o reuniune a unor oficiali de partid şi guvern în această săptămână. 

'Kim Jong-un suferă de gută şi de aceea şchiopătează cu ambele picioare', a afirmat sursa respectivă, vorbind sub rezerva anonimatului. 'Am înţeles că suferă de gută combinată cu hiperuricemie, hiperlipidemie, obezitate, diabet şi tensiune mare', potrivit aceleiaşi surse. 

Presa de stat nord-coreeană a confirmat vineri că Kim Jong-un nu se simte bine, dar nu a specificat motivele. Conform Yonhap, starea de sănătate a lui Kim Jong-un s-ar fi deteriorat din cauza frecventelor abuzuri culinare ale acestuia şi a consumului de alcool. De asemenea, se pare că guta este o afecţiune ereditară în familia Kim. Bunicul său, tatăl său şi fratele mai mare ar fi suferit cu toţii de această boală, potrivit agenţiei de presă sud-coreene. 

Guta este adesea cauzată de obezitate, regimuri alimentare bogate în calorii, consumul de alcool şi lipsa exerciţiilor fizice. Însă şi factorii genetici au un cuvânt greu de spus în acest caz, notează DPA. (agerpres)


×
Subiecte în articol: Kim Jong-un coreea de nord