x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De la lacrimi la furie: Reacţiile celebrităţilor americane după victoria lui Trump la preşedinţie

De la lacrimi la furie: Reacţiile celebrităţilor americane după victoria lui Trump la preşedinţie

09 Noi 2016   •   23:45
De la lacrimi la furie: Reacţiile celebrităţilor americane după victoria lui Trump la preşedinţie
Sursa foto: Lady Gaga

Lady Gaga le-a cerut oamenilor să dea dovadă de bunătate, Miley Cirus a mărturisit cu lacrimi în ochi că nu poate să doarmă, Madonna a jurat să nu renunţe niciodată, iar Katy Perry le-a cerut americanilor 'să nu plângă, ci să treacă la acţiune'. Alegerea surprinzătoare a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a provocat reacţii dintre cele mai diverse în rândul celebrităţilor americane, relatează Reuters.

Celebrităţile americane, dintre care multe au făcut campanie pentru Hillary Clinton, au fost şocate de alegerea lui Donald Trump după o campanie lungă şi amară.

Miley Cirus a postat pe social media un videoclip în care apare cu ochii în lacrimi şi mărturiseşte că nu a putut dormi din cauza eşecului fostei prime doamne.

Apoi, cântăreaţa de 23 de ani, care a declarat anterior că va părăsi ţara dacă Trump câştigă alegerile, a făcut apel la unitate. 'Donald Trump, te accept ca preşedinte al SUA... Te rog să-i tratezi pe oameni cu compasiune şi respect', a spus ea.

Lady Gaga a mers miercuri la un protest de la Turnul Trump din Manhattan şi a postat pe Instagram o poză cu ea ţinând în mână un poster cu mesajul ''Love trumps hate'.

'Vreau să trăiesc într-o #CountryOfKindness #LoveTrumpsHate. Ne-a divizat atât de neglijent. Să avem grijă unii de alţii', a scris ea.

Actori de la Hollywood, comedieni şi regizori au sprijinit campania lui Hillary Clinton. Potrivit Center for Responsive Politics, surse din showbiz au contribuit cu 22 de milioane de dolari la campania prezidenţială a fostei prime doamne, în timp ce Trump a beneficiat doar de 290.000 de dolari, potrivit Variety.

Cher, care a spus în urmă cu ceva timp că se va muta pe Jupiter dacă Trump va fi ales, a postat pe Twitter mesajul: 'Lumea nu va mai fi la fel niciodată. Îmi este milă de cei tineri'.

Katy Perry, care a cântat la multe mitinguri electorale ale lui Hillary Clinton, a postat la rândul ei mesajul: 'Nu fiţi pasivi. Nu plângeţi. Acţionaţi. Nu suntem o naţiune care va lăsa ura să ne conducă.'

'Un nou foc s-a aprins. Nu vom renunţa niciodată. Nu vom ceda', a scris Madonna pe Twitter.

La rândul său regizorul Judd Apatow a scris că la Casa Albă a ajuns 'o familie teribilă'.

'Mă întreb când în istoria SUA femeile vor fi cu adevărat celebre, nu numai în calitate de mame ci şi de fiinţe umane capabile să conducă', a scris actriţa Michelle Rodriguez. La rândul său, actorul Chris Evans, interpretul Captain America s-a declarat 'devastat' de accederea unui 'tiran' la preşedinţie.

Ellen DeGeneres a ales să o felicite pe Hillary Clinton pentru campanie, în timp ce Shonda Rhimes s-a declarat indignată de alegerea lui Donald Trump, exprimându-şi mirarea că 'oricine poate deveni preşedinte'.

Autoarea seriei Harry Potter, care este britanică, a intrat într-o dispută pe Twitter după ce le-a cerut persoanelor care îi urmăresc contul să lupte cu 'rasismul, misoginismul şi ura'.

Trump a avut însă şi o serie de susţinători în industria de divertisment.

'Felicitări domnule preşedinte Trump! Aţi câştigat împotriva tuturor şanselor, împotriva establishment-ului (...) Aţi reuşit!', a postat pe Twitter actriţa Kirstie Alley.

Actorul Stephen Baldwin, fratele starului din 'Saturday Night Live' Alec Baldwin, a postat la rândul său mesajul că este 'mândru că a fost implicat într-o poveste atât de uimitoare.'

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump lacrimi furie reactii celebritati